15 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Цукати: калорійність та корисні властивості

Цукати – це проварена в цукровому сиропі і висушена овочева або фруктова м’якоть.

Можна подумати, що цукати корисні, адже це сушені фрукти. Насправді це не зовсім так. Цукати, які продаються в магазинах, крім великої кількості цукру, що саме по собі вже шкідливо, також містять желатин, штучні ароматизатори та барвники. Причому навіть якщо барвники дозволені, вони все одно дуже шкідливі. Якщо слідувати численним дієтам, заснованим на вживанні в їжу цукатів, то єдине, що можна добитися – це зіпсувати печінку так, що потім відновити її буде неможливо.

Цукати, приготовані в домашніх умовах, принесуть набагато менше шкоди. Крім цукру, вони не будуть містити ніяких шкідливих речовин. І, незважаючи на те, що за кількістю корисних речовин домашні цукати програють сухофруктам, вони все ж мають корисними властивостями, оскільки містять вітаміни, органічні кислоти та ефірні масла. Головне – занадто ними не захоплюватися.

Комментарии закрыты.