11 Декабрь 2016 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність апельсина

Апельсин - це вічнозелене плодове дерево родини рутових підродини цитрусових. У перекладі з нідерландського апельсин означає дослівно «китайське яблуко». Дерево привезено португальцями в Європу і росте тепер добре по всьому узбережжю Середземного моря, а також в Центральній Америці. Апельсини були відомі як лікувальний засіб ще до нашої ери.

Калорійність апельсина складає всього 36 ккал на 100 грам продукту.
Білки, г: 0,9
Жири, г: 0,2
Вуглеводи, г: 8,1

Склад апельсина

У складі апельсина містяться вітаміни (А, В1, В2, С, РР) і мікроелементи (магній, фосфор, натрій, калій, кальцій і залізо).

Корисні властивості апельсина

Головне достоїнство апельсина, як і всіх цитрусових – це вітамін С. У 150 грамах апельсина міститься 80 мг аскорбінової кислоти, які покривають добову потребу людини у вітаміні С.

Апельсини корисні для організму в цілому і для травної, ендокринної, серцево-судинної та нервової систем зокрема. Апельсин благотворно впливає на загоєння ран і наривів. Діє заспокійливо, зміцнює нерви, благотворно впливає на діяльність центральної нервової системи.

Сік апельсина містить фітонциди. Цим пояснюється його протизапальна та антимікробна дія. Сік апельсина – гарний протицинговий засіб. Апельсиновий сік активізує діяльність всіх функцій організму, покращує обмін речовин, надає тонізуючий ефект. Він корисний хворим на цукровий діабет. Рекомендується при авітамінозах, втоми, занепад сил. Збуджує апетит, добре втамовує спрагу, особливо при лихоманці.

Апельсини – прекрасний десерт, вони покращують апетит у дитини, корисні як загальнозміцнюючий засіб. Завдяки наявності в них комплексу вітамінів та інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики і лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця і судин, обміну речовин. Пектини, які містяться в апельсинах, сприяють процесу травлення, посилюють моторну функцію товстого кишечника і зменшують в ньому гнильні процеси.

Застосування шкірки апельсина

Шкірка апельсина, крім загальновідомого господарського застосування на цедру, цукати, настої, варення і т. п., йде ще на приготування різного роду лікерів в Болоньї та Флоренції.

У побуті шкірка апельсина також має широке застосування, наприклад, якщо ваш котик любить погризти кімнатні рослини, то покладіть шкірку на підвіконня і ваш улюбленець буде обходити стороною це місце.

Шкірка апельсина містить ефірні масла, які сприятливо впливають на наш організм, допомагають заспокоїтися і знімають депресію. Покладіть шкірку в мішечки і розмістіть їх по квартирі.

Висушеною шкіркою апельсина добре топити камін, в них багато пального маслянистої речовини, що відмінно допомагає розпалити вогонь і наповнює вітальню приємними ароматами.

Запах апельсина відганяє не тільки ваших вихованців, а й мух, комарів, мурах. Тому, якщо у вас вдома є комахи, то можете від них позбутися за допомогою апельсинових кірочок.

Це тільки частина того, як можна застосовувати в побуті апельсинову шкірку.

Кращий спосіб вибрати смачний апельсин – потримати його в руці і понюхати. Чим важче апельсин, тим він соковитіше і смачніше. Смачний апельсин має яскраво-виражений аромат. Апельсини, зібрані в кінці листопада-грудні, найсолодші і краще зберігаються.

Комментарии закрыты.