17 Декабрь 2016 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність баклажанів та їх користь

При дотриманні дієтичного харчування не зайвою буде інформація про калорійність баклажанів.
Цей овоч має не тільки велику кількість властивостей, які приносять користь організму, але і має приємний смак, завдяки чому його застосування можливе під час приготування різних страв.
Якщо використовувати баклажани у вигляді гарніру, то можна значно зменшити калорійність раціону харчування і досягти помітного схуднення.

Калорійність баклажанів в свіжому вигляді

Баклажани, як і будь-який інший овоч, відносяться до продуктів з досить низькою калорійністю. У ста грамах сирого продукту міститься лише двадцять чотири калорії.
Однак слід пам’ятати, що в сирому вигляді не можна вживати такі овочі. А значить, не варто орієнтуватися на цей показник, необхідно дізнатися калорійність баклажанів в різних видах термічної обробки.
Одним з властивостей баклажана є поглинання великої кількості масла під час смаження, що сприяє збільшенню калорій в ста грамах готового продукту.
Саме смажені баклажани мають найвищу калорійність, в порівнянні з тушкованими баклажанами або запеченими баклажанами.

Смажені баклажани і їх калорійність

Не слід застосовувати в харчуванні сирі баклажани. Існує величезна кількість різноманітних рецептів приготування цього овоча.
Однак найбільшою популярністю користуються смажені баклажани. У ста грамах такого гарніру міститься приблизно сто сім калорій, а це досить низький показник.
Крім того, дуже поширеним рецептом приготування баклажанів є смажені баклажани з додаванням помідорів і часнику. Калорійність ста грамів цієї страви складе сто тридцять калорій.
Необхідно пам’ятати, що чим менше олії було використано при приготуванні, тим менше калорій містить блюдо і тим більше користі принесе його застосування.

Тушковані баклажани: калорійність

Ще одним досить поширеним рецептом приготування є тушковані баклажани. Найкраще, якщо буде використано як можна менше масла і сучасний посуд для приготування.
В такому випадку можна домогтися досить низької калорійності, яка складе лише двадцять одну калорію на сто грамів смачної страви.
Якщо ж вибір припав на рагу з овочів, в основі якого лежать баклажани, додавши до нього більше масла, перець болгарський, часник, томати, морква і цибуля, то можна отримати калорійність, рівну приблизно ста сімдесяти калорій на сто грамів готового продукту.

Запечені баклажани: калорійність

При приготуванні запечених баклажанів, використовуючи звичайну духовку, в ста грамах готового гарніру буде лише сорок п’ять калорій.
Приготувавши баклажани таким способом, будуть збережені всі властивості овоча, а блюдо принесе величезну користь. Приготування запечених баклажанів з допомогою гриля, можна домогтися більш низької калорійності.
Сто грамів такої страви будуть містити всього двадцять одну калорію. Слід спробувати різні рецепти приготування цього дивного овоча, додавши в блюдо перець, прянощі і трави.
Таким чином, вдасться збільшити властивості, що сприяють спалюванню жиру і поліпшити смакові якості страв.
Різні рецепти дадуть різну калорійність баклажанів, а значить, якщо необхідно контролювати своє харчування, то слід ретельно рахувати, скільки калорій в тій або іншій страві.

Властивості і користь

Даний овоч приносить величезну користь всьому організму, а його властивості дозволяють позбутися від більшості проблем у здоров’ї будь-якої людини.
Склад баклажанів досить багатий, в ньому міститься велика кількість самих різних елементів.

• Вітамін PP
• Вітамін C
• Вітамін A
• Група вітамінів B
• Залізо
• Магній
• Калій
• Кальцій
• Фосфор
• Натрій

За рахунок такого складу, який і пояснює наявність дивовижних властивостей баклажанів, можна надати величезну користь всьому організму.

• Посилення м’язів серця
• Усунення набряклості
• Покращення водного обміну
• Нормалізація рівня холестерину в складі крові
• Нормалізація ліпідного обміну і водно-сольового балансу

Завдяки останнім властивостям, цей овоч сприяє значному і корисному схудненню. Крім того, вживання баклажанів показано тим людям, у яких є ряд захворювань.

• Проблеми в шлунково-кишковому тракті
• Захворювання серцево-судинної системи
• Запори
• Атеросклероз
• Проблеми в нирках і печінці
• Подагра

Саме це пояснює застосування баклажанів в медичних цілях.
Будьте чарівні!

Комментарии закрыты.