24 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність бринзи

Бринза це сир, який роблять в молочному розсолі найчастіше з пастеризованого молока буйволів, кіз, корів, овець, як в монокультурі, так і поєднуючи в різних пропорціях. У молоці розчиняють хлористий кальцій і закваску, що включає молочнокислі бактерії і стрептококи. В європейських державах найбільш доступною сировиною для виробництва бринзи є саме коров’яче молоко.

На виготовлення сиру бринзи йде від пари днів до 2 місяців – готова бринза з різними термінами витримки кардинально відрізняється за смаком, щільністю і структурою.

Для виготовлення домашньої бринзи в якості сичужної закваски найчастіше використовують пепсин (продається в аптеках під різними медичними назвами). Але цінителі полюбляють бринзу, зроблену з додаванням перетертого шлунка ягняти або козеняти.

Бринза – невід’ємний компонент національної кухні болгар, румун, молдаван, українців, росіян. Аналогічні сири дуже популярні у балканців і греків, як самодостатня закуска і, як смаковий акцент в багатьох стравах.

Як більшість молочних продуктів, бринза дуже приваблива вітамінним складом з вітамінів РР, С, В1, А, В2, D, Е і бета-каротину. Бринза насичена мінералами заліза, сірки, фосфору, калію і магнію, вкрай важливими для здоров’я людини. Величезний вміст кальцію робить бринзу незамінним елементом живлення для запобігання остеопорозу, захисту кісток і зубної емалі. А тепер про калорійність бринзи, декілька слів.

Калорійність бринзи

Калорії, ккал: 260
Білки, г: 17.9
Жири, г: 20.1
Вуглеводи, г: 0.0

Комментарии закрыты.