5 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність чорносливу

Чорнослив – сушена слива. Кращим сортом для виготовлення чорносливу вважається Угорка італійська.
Для приготування чорносливу використовуються тільки повністю дозрілі, м’ясисті плоди, що містять не менше 10% цукрів і не більше 1,2% кислот. Чорнослив зберігає практично повністю корисні речовини, що входять до складу свіжої сливи.

Чорнослив дуже корисний продукт. Володіючи прекрасними смаковими якостями, чорнослив надає лікувальну і цілющу дію на організм. Корисні властивості чорносливу обумовлюються його цілющим вмістом. Так, до складу чорносливу входять мінерали, вітаміни і багато життєво необхідних для організму речовин.

Сушений чорнослив багатий цукрами (57,8%), органічними кислотами (3,5%), клітковиною (1,6%), мінеральними речовинами – натрію в ньому 104 мг%, калію – 864 мг%, кальцію – 80 мг%, фосфору – 83 мг%, заліза – 15 мг%. Калорійність чорносливу дуже висока (231 ккал).

Чорнослив корисний для лікування на ранніх стадіях серцево-судинних захворювань, сприяє нормалізації тиску при гіпертонії, регулює роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує обмін речовин, сприяє позбавленню від зайвої ваги. Чорнослив має бактерицидні властивості.

Чорнослив має тонізуючі властивості, відновлює знижену працездатність, поліпшує загальний стан організму. Також, чорнослив має хороші косметичні властивості, тому здатний покращувати зовнішній вигляд і стан шкіри. Чорнослив рекомендується для боротьби з онкологічними захворюваннями.

Чорнослив входить до складу багатьох страв і напоїв – салатів, м’ясних страв, плову, компотів. Чорнослив сприяє збереженню свіжості м’яса, до 90% скорочує ріст сальмонели, стафілококу і кишкової палички. Отже, невеликі підсумки.

ХАрчова цінність та калорійність чорносливу

Калорії, ккал: 231
Білки, г: 2.3
Жири, г: 0.7
Вуглеводи, г: 57.5

Комментарии закрыты.