4 Ноябрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність цукру, кількість калорій в цукрі

Цукор – побутова назва сахарози. Тростинний і буряковий цукор (цукровий пісок, рафінад) є важливим харчовим продуктом.
Звичайний цукор, званий сахарозою, відноситься до вуглеводів, які вважаються цінними поживними речовинами, що забезпечують організм необхідною енергією. Крохмаль також належить до вуглеводів, але засвоєння його організмом відбувається повільно. Сахароза само швидко розщеплюється в травному тракті на глюкозу і фруктозу, які потім надходять в кровотік.

Глюкоза забезпечує більше половини енергетичних витрат організму. Нормальна концентрація глюкози в крові підтримується на рівні 80-120 міліграмів цукру в 100 мілілітрах. Глюкоза має здатність підтримувати бар’єрну функцію печінки проти токсичних речовин завдяки участі в утворенні в печінці так званих парних сірчаних і глюкуронових кислот. Ось чому прийом цукру всередину або введення глюкози у вену рекомендується при деяких захворюваннях печінки, отруєннях.

У цукрі є як свої плюси, так і мінуси.

Цукор – це високоочищений легкозасвоюваний вуглевод, особливо цукор-рафінад. Ніякої біологічної цінності, крім калорій, цукор не представляє. Калорійність цукру дуже висока, він дає багато порожніх калорій, які варто було б отримати з інших продуктів, які крім калорій принесли б ще вітаміни, мінеральні речовини і т.д. Цукор шкідливий для зубів, оскільки бактерії, що містяться в порожнині рота людини, перетворюють його в кислоти, які руйнують зубну емаль і сприяють появі карієсу.

Цукор робить людей щасливими. Під час нападів горя зазвичай людина з’їдає щось солоденьке, після чого підшлункова залоза виробляє інсулін, який в свою чергу призводить до виділення серотоніну – гормону щастя. Цукор дає енергію. При надходженні в організм цукор перетвориться в глюкозу, що постачає енергією.

Цукор – головний інгредієнт кондитерських виробів. Цукор додають у різні напої – чай, кава, какао. Цукор служить консервантом для різних виробів з плодів і ягід – варений, джемів, желе.

При захворюваннях, лікування яких вимагає низьковуглеводної дієти, в їжу використовуються різні замінники цукру.

Види цукру:

Цукровий пісок.
Цукор кусковий.
Цукор тростинний коричневий нерафінований.
Інші види і сорти цукру.

Калорійність цукру та харчова цінність

Калорії, ккал: 398
Білки, г: 0.0
Жири, г: 0.0
Вуглеводи, г: 99.7

Комментарии закрыты.