21 Декабрь 2016 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність кабачків

Кабачок прибув до Європи з Америки і на диво добре прижився в наших широтах. Сьогодні цей овоч знайомий кожному в основному завдяки усіма улюбленій кабачковій ікрі. Однак, крім використання кабачків в якості основного інгредієнта цього чудового блюда, існує маса інших способів його застосування.
Кабачки вживають в їжу сирими, запікають в духовці, гасять, маринують, готують варення, використовують в косметичних і лікарських цілях.

Склад

За своїм складом кабачок являє собою справжній цілющий коктейль для організму.

Мінеральний склад. Кабачки надзвичайно багаті калієм, який в поєднанні з магнієм надає чудовий профілактичний дію на роботу серцево-судинної системи. Залізо, що також входить до складу кабачка, перешкоджає розвитку анемії і покращує показники крові. Крім цього, кабачки містять кальцій, натрій і фосфор.
Вітамінний склад. Вітаміни групи В, в тому числі фолієва і пантотенова кислоти, вітамін РР, бета-каротин, а також вітаміни краси А і Е роблять цей овоч прекрасним загальнозміцнюючим засобом, що відновлює імунну систему організму.
Крім цього, м’якоть кабачка містить пектин, натуральні цукру, харчові волокна, органічні кислоти, насичені і ненасичені жирні кислоти.

Калорійність кабачків

Плоди кабачка на 95% складаються з води, за цим показником з ним може змагатися лише огірок. Кабачок міцно зайняв своє місце в ряду дієтичних продуктів завдяки низькій калорійності – всього 23 ккал на 100 грам.
Крім цього, його низький глікемічний індекс, який становить всього 15 одиниць (як і у огіркового соку), дозволяє рекомендувати кабачок в якості безпечного продукту харчування для хворих на цукровий діабет і ожиріння.

Корисні властивості

Смажений, запечений або тушкований кабачок є простою і корисною самостійною стравою або ж гарніром до м’яса. А завдяки соковитій м’якоті і ніжному смаку цей овоч чудово доповнює інші продукти, найчастіше його можна зустріти в складі соусів, супів, салатів і навіть десертів. Крім використання кабачка в приготуванні різноманітних кулінарних шедеврів, його м’якоть, насіння і сік з успіхом застосовуються в медицині, дієтології, дитячому харчуванні і косметології.

Використання кабачка в медицині

Завдяки багатому вмісту корисних речовин кабачок широко застосовується для профілактики і лікування багатьох захворювань.
Пектин, що міститься в кабачках, покращує перистальтику кишечника, знижує рівень холестерину в крові, покращує кровообіг і очищає організм від шкідливих речовин: радіоактивних елементів, пестицидів, токсинів.
Кабачок володіє прекрасною сечогінною дією, а тому рекомендований при різних захворюваннях печінки і нирок, гіпертонії, а також для профілактики атеросклерозу. Крім того, цей овоч чудово підходить для харчування майбутніх мам, нерідко страждають від набряків під час вагітності.

Вживання кабачків, завдяки високому вмісту в них вітамінів групи В, покращує стан нервової системи людини, здатність організму протистояти стресам. Щоденна порція кабачків – це ефективні ліки для лікування і профілактики атеросклерозу, виразки шлунка, цукрового діабету та анемії.

Також включати в свій раціон кабачок зазвичай рекомендують людям в період реабілітації після перенесеного захворювання, оперативного втручання або отруєння, а також як загальнозміцнюючий засіб

Комментарии закрыты.