16 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність кави

Зерно кави містить жири, дубильні речовини, засвоювані вуглеці, ефіри хінної і кавової кислот, кофеїн, лимонну кислоту і ще близько 200 речовин. Близько 75% маси кавового зерна – це незасвоювані полісахариди.

Кофеїн – основна діюча речовина кави. Це алкалоїд, який також міститься в чаї, горіхах кола. Також кофеїн отримують штучним шляхом.

Корисні властивості кави
Кава робить дуже великий вплив на роботу нервової системи. У розумних дозах кава нормалізує її роботу. Завдяки вмісту в каві серотоніну, кава піднімає настрій, позбавляє від депресії. Кава діє на головний мозок, нормалізує його кровопостачання, посилює мозкову активність майже на 10%. Однак, якщо випити кави натщесерце, то ефект буде зворотний. Каву можна розглядати як профілактичний засіб проти цукрового діабету та жовчокам’яної хвороби.

Кава, при всіх її достоїнствах, має ряд протипоказань. Не можна пити каву при ішемії, глаукомі, хворобах нирок, серця, безсонні, підвищеній збудливості, атеросклерозі, виразці шлунка і гастриті в гострій стадії. При передозуванні кави може виникнути головний біль, безсоння, запаморочення.

Калорійність кави без цукру

Калорії, ккал: 2
Білки, г: 0.2
Жири, г: 0.0
Вуглеводи, г: 0.3

Калорійність кави з цукром і молоком

Калорії, ккал: 113.7
Білки, г: 2.4
Жири, г: 2.7
Вуглеводи, г: 19.9

Комментарии закрыты.