3 Ноябрь 2015 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність кукурудзи та її користь

Кукурудза – злакова культура, яка обробляється вже більше 10 тисяч років. Вперше її культивація почалася в Південній Америці, а після відкриттів Колумба вона почала свій рух по всьому світу. Сьогодні кукурудза і вироби з неї поширилися по всьому світу. Подібну популярність кукурудза отримала завдяки відносній невибагливості, врожайності і широкої універсальності в застосуванні.

Кукурудзу можна вживати у свіжому вигляді, також її консервують і заморожують. Багато хто любить вживати в їжу варену кукурудзу. Варка продуктів – широко відомий і щодня застосовуваний спосіб їх обробки. Варена кукурудза являє собою ласе частування і зміцнює здоров’я людини.

Калорійність кукурудзи вареної

Калорійність вареної кукурудзи становить 123 ккал на 100 грамів продукту.

Склад кукурудзи вареної
До складу вареної кукурудзи входять такі мікроелементи як: калій, магній, мідь, нікель, фосфор. У ній зберігаються такі вітаміни як: B6, B1, PP, B9, K.

Корисні властивості кукурудзи вареної

Мікроелементи, що входять до складу кукурудзи вареної, регулюють постійність внутрішнього середовища, стимулюють обмін речовин, беручи участь у процесах засвоєння поживних з’єднань і виведення непотрібних речовин. Завдяки багатому вмісту вітамінів відновлюються клітини, зміцнюються м’язи і кістки, збільшуються процеси загоєння в організмі. Вони беруть участь в утворенні клітин, роботі нервової системи, контролюють проникнення речовин через клітинну стінку.

Як приготувати кукурудзу варену

Варка може здійснюватися у воді, у спеціальних каструлях-скороварках (під тиском). При цьому неминуче втрачається частина вітамінів, якими багата кукурудза. Тому варити краще недовго.

Варка кукурудзи у воді не повинна складати більше 15 хвилин, щоб не втратити багато вітамінів і мікроелементів. Більш делікатним вважається варіння в мікрохвильовці, при цьому, при повільній варінні у воді в мікрохвильовці, піде хвилин 45. Для особливого ніжного смаку, її варять у вершках і молоці, додаючи при варінні масло, борошно і яйця. Варену кукурудзу бажано з’їдати відразу, не зберігати.

Комментарии закрыты.