24 Декабрь 2016 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність курячої печінки

Куряча печінка – незамінний продукт на кухні будь-якого дієтолога, хоча з усіх курячих субпродуктів вона найдорожча.

При виборі печінки необхідно звернути увагу на кілька характерних ознак: перше – це коричневий колір, переважно без кров’яних згустків, поверхня блискуча і гладка. Зворотне говорить про часті заморозки і розморожування або дуже довге знаходження на прилавку. Друге – це, звичайно ж, запах – ви відразу зрозумієте, що продукт не придатний для приготування.

Свіжу печінку, зберігають не більше двох днів, заморожену близько 3 місяців.

Калорійність курячої печінки

Калорійність курячої печінки становить 136 ккал на 100 грам продукту.

Склад і корисні властивості курячої печінки

Куряча печінка містить залізо, що запобігає анемії – один з перших симптомів занепаду сил при неправильній дієті, вітамін A, який не тільки допомагає імунній системі, а й підтримує кожну ділянку нашого організму. Вітамін C, необхідність якого для людини не потрібно розповідати. Цинк і кальцій, що відповідають за зуби, волосся, кістки і нігті. Для вагітних жінок і дітей печінка курки стане відмінним джерелом фолієвої кислоти.

Куряча печінка в кулінарії

В наявності мало часу? Приготуйте печінковий паштет, для цього знадобиться сама печінка, варені яйця і вершкове масло. Якщо ж кухар готовий створювати кулінарні шедеври, то знамените печеня з печінки курки теж зажадає небагато інгредієнтів – цибуля, сіль, приправи, червоний перець і пучок зелені.

Комментарии закрыты.