11 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність квасолі

Квасоля корисна, тому що багата міддю і цинком, а білок з квасолі засвоюється людським організмом дуже легко. З цього білка можна отримати необхідні для життя амінокислоти: лізин, тирозин, триптофан, аргінін, метіонін.

До речі, аргінін схожий з інсуліном, тому квасоля необхідна при цукровому діабеті – вона знижує кількість цукру в крові. Квасоля корисна при ревматизмі, нирково-кам’яній хворобі, хронічному панкреатиті, виразках, екземі. Сечогінна і протимікробна дія – це теж корисні властивості квасолі.

Древній філософ і лікар Авіценна вважав, що квасоля потрібна для правильної роботи легенів. Він рекомендував вживати квасолю, щоб від неї не пучило, з перцем, гірчицею або оцтом із сіллю.

Відомо, що квасоля здатна піклуватися про наші кістки і зуби, так як в ній міститься кальцій і магній. Щоб залізо з квасолі краще засвоювалося, потрібно їсти її з овочами, в яких багато вітаміну С.

Якщо вам хочеться приготувати смачно білу квасолю, то, як тільки вода, в якій вариться квасоля, закипить, треба її відразу злити і залити знову холодну воду, додавши після цього 3 ложки рослинної олії. Солити квасолю треба в самому кінці – після того, як вона приготувалася. Під час варіння вогонь повинен бути слабким, а вода в каструлі – трохи покривати верх квасолі. І останній секрет: під час варіння квасолі заважати не можна. А теперь про калорійність квасолі, всього декілька слів.

Калорійність та харчова цінність квасолі

Калорійність, ккал – 102
Білки, г – 7
Жири, г – 0,5
Вулеводи – 16,9 г

Комментарии закрыты.