13 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність моркви, корисні властивості

Морква – рослина дворічна, тобто в перший рік у неї утворюється розетка листя і коренеплід, а в другій – насіння і насіннєвий кущ. У порівнянні з цибулею, видів моркви не дуже багато – близько шістдесяти.

Корисні властивості моркви

Які ж корисні властивості притаманні моркві? Цей овоч добре їсти при бронхітах, недокрів’ї, серцево-судинних захворюваннях, шкірних хворобах, хворобах очей. У моркві міститься багато каротину – більше, ніж в інших овочах і фруктах, виключаючи обліпиху. Щоб задовольнити добову потребу в каротині (а вона у дорослої людини становить 6 мг на добу), достатньо 200 г моркви. Правда, не весь каротин всмокчетьсяі засвоїться без достатньої кількості жиру. Тому рекомендують моркву їсти зі сметаною або рослинним маслом – можна робити з морквою салати чи вінегрети.

Морква багата вітамінами і корисними речовинами: вітаміни групи В, флавонові похідні, ефірні масла, треонін, пролін, метіонін, лейцин, тирозин, фіто, лікопін, фітофлуен і багато інших. Звичайно, в моркві містяться і цукри – особливо глюкоза.

Морква здатна підсилювати діяльність залоз шлунково-кишкового тракту, надавати глистогінну, антисептичну, протизапальну, відхаркувальну та знеболювальну дію. Незважаючи на всю користь натурального морквяного соку у вигляді поліпшення апетиту, кольору обличчя та зору, зняття втоми, підвищення імунітету, зловживати морквяним соком не можна. Надмірне вживання цього соку може викликати головний біль, блювоту, сонливість.
Народна медицина радить при болісному кашлі, захриплості голосу, хронічному бронхіті і запаленні легенів вживати терту моркву, зварену в молоці. А тепер про калорійність моркви трохи докадніше.

Яка калорійність моркви

Калорії, ккал: 32
Білки, г: 1.3
Жири, г: 0.1
Вуглеводи, г: 6.9

Комментарии закрыты.