25 Январь 2017 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність морської капусти

Морская капуста – сама низькокалорійна водорість. У 100 г ламінарії всього 5,4 ккал і забійна порція мікроелементів. Жодна рослина не зрівняється з морською капустою за змістом мікроелементів. Тільки йоду в 30 г капусти міститься 160000 мг. А це добова норма для організму. Навіть якщо ви не великий шанувальник ламінарії, 30 г можна осилити. А можна і набагато більше, якщо смачно її приготувати.

В якому вигляді ви звикли їсти морську капусту? Найчастіше вона продається в консервованому або маринованому вигляді. Цікаво, що в першому випадку калорійність капусти не зміниться, а ось маринована капуста подарує вам 12,5 ккал. І тим не менше залишиться низькокалорійною, оскільки продукти з енергетичною цінністю до 30 ккал відносяться до цього класу.

А ось та ж сама морська капуста, але по-корейськи, вже не вписується в межі 30 ккал. Її енергетична цінність – 80 ккал на 100 г продукту. До складу маринаду, крім самої капусти, входять морква, оцет, соєвий соус, рослинна олія, ріпчаста цибуля і гострі спеції. Все це підвищує загальну калорійність страви.

Калорійність морської капусти в залежності від приготування приведена нижче.

Назва, Калорійність, ккал

Морська капуста свіжа – 5,4
Морська капуста сушена – 5,4
Морська капуста консервована – 5,4
Морська капуста маринована – 12,5
Морська капуста по-корейськи  - 80

Зверніть увагу, що свіжу і сушену морську капусту можна варити. У процесі варіння невелика частина калорій піде в воду.

Якщо ви не любите морську капусту, то це ще не привід відмовитися від цінного продукту. Її «перебування» в вашому раціоні може бути абсолютно непомітним. Як це зробити?

- Наприклад, використовувати суху ламінарію. Подрібнені сухі водорості можна додавати в перші страви. Буквально 1-2 чайні ложки. У компанії з іншими інгредієнтами її специфічний присмак буде згладжений, і можливо додасть пікантності супу. До речі, якщо це рибний суп (а присмак морської капусти дуже нагадує рибний), ламінарія створить гармонійний ансамбль смаків.

- Ретельно промивати від маринаду. Ще одна причина, через яку люди не шанують морську капусту, різкий або несмачний маринад. Коли в руках опинилася вже маринована (не вами) капуста, єдине, що можна з нею зробити – це промити добре під водою від маринаду і додати в салат.

- Або приготуйте маринад самі. Наприклад, за таким рецептом.

Візьміть:

1 кг відвареної ламінарії;
20 г цукру;
10 г солі;
10 г оцту;
0,5 г гвоздики;
0,2 г лаврового листа.
Будь-яке відходження від рецепта допустимо, якщо вам так більше подобається.

У гарячу воду додайте всі сухі інгредієнти і прокип’ятіть 3-5 хвилин. Потім маринад потрібно охолодити і додати в нього оцет. Тепер цим можна залити капусту і залишити на 5-6 годин маринуватися. Перед подачею на стіл маринад злийте.

Ви ще не готові бігти за капустою? Тоді дізнайтеся все її можливості

Морська капуста знижує згортання крові більш ніж на 10%.
Ламінарія знижує тиск. Причина цього ламінін, який міститься в морській капусті.
Морська капусти виводить важкі метали і радіонукліди з організму, тому просто необхідна чоловікам, які працюють на важкому і шкідливому виробництві.
Це природне проносне. Рослинні волокна, які надходять в кишечник, збуджують перистальтику. Так що пару ложок капусти – від запору кращий засіб.
Капуста підвищує імунітет за рахунок високого вмісту вітаміну С.
Таким чином, морська капуста має місце бути в здоровому раціоні людини і особливо під час дієти. Низька калорійність морської капусти і високий вміст корисних речовин роблять її головним продуктом для худнучих жінок.

Комментарии закрыты.