18 Декабрь 2016 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність шинки

Шинка виробляється, в основному, зі свинини. Як правило, це прокіпчена і просолена задня або передня лопатка або ж інша частина – наприклад, ребра. Рідше зустрічається шинка оленяча, ведмежа, куряча, з індички та ін.

Яка калорнійність шинки та її харчова цінність?

На 100 г продукта приходиться:

Калорійність, ккал – 270
Білки, г – 14,0
Жири, г – 24,0
Вуглеводи, г – -
Глікемічний індекс – -

Шинка відома дуже давно – її навіть готували в Стародавньому Римі в I столітті до нашої ери. Цей факт відомий завдяки твору «Про сільське господарство» Марка Терренцій Варрона, де автор описував технологію приготування шинки.

Ще невеликий екскурс в історію: шинку консервують з 1926 року. Технологію консервування цього продукту придумав Джордж Хормел. Плюс консервування – в тривалому терміні зберігання і можливості зберігати при кімнатній температурі. В даний час на прилавках магазинів можна знайти консервовану шинку в холодцеподібному желе.

Шинка буває варено-копченою, вареною, сирокопченою, фірмовою і т.д. Також шинка різниться по сортах. Найвідоміші з них – пармська шинка і паризька шинка. Пармська – сирокопчена шинка, яка виробляється на півночі Італії. Така шинка витримується в спеціальному розсолі з особливими спеціями, потім висушується протягом 10-14 місяців. Процес виготовлення пармскої шинки контролюється дуже суворо – аж до харчування свиней. І ще один нюанс цієї шинки: на стіл її подають нарізаною дуже тонко.

Паризька шинка володіє дивно делікатним смаком, а виготовляють її виключно з пісної свинини.

Шинка – популярний продукт у всьому світі. Жодне застілля, як правило, не обходиться без неї: шинку кладуть на бутерброд, роблять з неї рулетики, начинки, салати.

Комментарии закрыты.