9 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Калорійність яєць

Яйце є відмінним джерелом поживних речовин. У ньому містяться білки, жири, вуглеводи і практично всі потрібні нам мікроелементи і вітаміни. Яйця – це унікальні продукти, які наш організм засвоює на 97-98 відсотків. Яка ж калорійність яєць?

Калорійність яйця залежить від його розмірів. У 100 грамах сирого яйця міститься 157 ккал. Калорійність сирих яєць середнього розміру складає приблизно 70 ккал, калорійність одного курячого яйця великого розміру – 80 ккал, а калорійність курячого яйця дуже великого розміру – приблизно 90 ккал.

Самими калорійними є смажені яйця (без олії) – в них міститься 174,6 ккал на 100 грам продукту. Калорійність яйця, звареного круто, становить 160 ккал на 100 грам, калорійність яйця всмятку – 159 ккал на 100 грам.
Харчова цінність курячих яєць

Калорійність яєць, користь жовтка і білка

У курячих яйцях містяться білки – 12,7 грам, вуглеводи – 10,9 грам, жири – 0,7 грам, вітаміни, особливо Е, А та групи В, а також кальцій, марганець, залізо і цинк. У жовтку середнього яйця міститься приблизно 50-55 калорій. Вміст у жовтку жирних кислот: насичені жирні кислоти – 28 відсотків, поліненасичені жирні кислоти – 18 відсотків, мононенасичені жирні кислоти – 52 відсотки. Також в жовтку міститься 210 міліграм холестерину. Холестерин, який міститься в жовтку курячого яйця, цілком безпечний для тих, у кого не підвищений вміст холестерину в організмі, так як він урівноважений лецитином.

У яєчному білку містяться всі потрібні амінокислоти для життєдіяльності та зростання людського організму, які засвоюються практично на 100 відсотків. У білку яйця середнього розміру міститься 17 калорій, і практично немає жирів.

Склад курячого білка: вода – 85 відсотків, білки – 12,7 відсотків, ферменти (діпепсідаза, протеаза, діастаза), вуглеводи – 0,7 відсотків, жири – 0,3 відсотка, вітаміни групи В.

Користь яєць

Всі поживні речовини, які містяться в яйцях, з легкістю і практично повністю засвоюються в нашому організмі. Чим корисні яйця:

• У яйцях присутні речовини, необхідні для повноцінного кровотворення;
• Вміщені в курячих яйцях речовини перешкоджають розвитку катаракти і пошкодження очного нерва;
• Ті люди, які регулярно їдять яйця, мають міцні зуби і здорові кістки;
• Лецитин, який присутній в жовтку курячих яєць, зміцнює пам’ять і підвищує працездатність мозку;
• У яйці міститься багато вітаміну Е, який подовжує нашу молодість і красу;
• Яйця підтримують роботу імунної системи і сприяють схудненню, незважаючи на середню калорійність 1 яйця.

Різні породи курей відкладають яйця різних кольорів. Але колір яйця не впливає на калорійність яйця і на його харчові властивості.

Комментарии закрыты.