2 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Кавун: калорійність, харчова цінність

Смугаста «ягода-гігант», крім дивовижних смакових якостей, наділена багатосторонньою лікувальною дією і вважається цінним дієтичним продуктом.

Калорійність кавуна

Кавун – великий подарунок всім солодкоїжкам, особливо тим, які страждають ожирінням: вживаючи його, вони можуть не тільки поласувати солоденьким, а й розлучитися із зайвою вагою, а також безпечно почистити організм.

Калорійність кавуна становить всього 38 ккал на 100 г м’якоті, це, напевно, єдина насолода, вживаючи яку можна не замислюватися про зайві кілограми.

Харчова цінність кавуна: в 100 г міститься 0,6 г білка, 0,1 г жирів і 5,8 г вуглеводів, 0,4 г харчових волокон, 0,1 г органічних кислот, 92,6 г води.
Вітаміни в 100 г м’якоті кавуна: PP – 0,2 мг, бета-каротин: 0,1 мг, B1 (тіамін) – 0,04 мг, B2 (рибофлавін) – 0,06 мг, B6 (піридоксин) – 0, 09 мг, B9 (фолієва кислота) – 8 мкг, C – 7 мг, E – 0,1 мг, PP – 0,3 мг.
Макроелементи: калій – 64 мг, кальцій – 14 мг, магній – 224 мг, натрій – 16 мг, фосфор – 7 мг, залізо в органічній формі – 1 мг.

Кавунова м’якоть добре насичує, а враховуючи низьку калорійність кавуна, він активно застосовується для схуднення. Для любителів солодкого є навіть спеціальна кавунова дієта.
Розвантажувальний день на кавуні дієтологи рекомендують влаштовувати людям з великою кількістю надлишкової ваги. Кавун застосовують і при необхідності лікувального голодування в ході лікування.

Комментарии закрыты.