18 Декабрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Мигдаль: калорійність та його користь

Мигдаль - плід мигдалевого дерева Amygdalus communis. У дикому вигляді росте в Середній Азії, Ірані, Туреччині, на Балканах.

Історичні згадки про мигдалі зустрічаються в Біблії. Наприклад, розповідається про диво, коли жезл Аарона розцвів, пустив нирки, дав колір і приніс мигдаль. У Єгипті мигдаль був досить дорогим задоволенням, яке могли собі дозволити лише фараони і його наближені. Родина мигдалю напевно невідома, але імовірно нею була Середня Азія і Китай. Завдяки Шовковому шляху, мигдаль поширився і на території Середземномор’я, особливо Іспанії та Італії. У Каліфорнію (США) мигдалеві дерева були завезені францисканцями з Іспанії в середині 18-го століття.

Протягом всієї історії мигдаль мав важливе релігійне, етнічне або соціальне значення. Мигдаль був символом божественного схвалення. Для молодят мигдаль був символом достатку. В американській культурі мигдаль і сьогодні присутній на весіллях, символізуючи собою щастя, любов, здоров’я, добробут і дітей. У Швеції мигдаль кладуть у різдвяний пиріг, і того, кому дістанеться мигдальний шматочок, в наступаючому році чекає хороший добробут. У римлян мигдаль вважається символом родючості. Раніше йому навіть наказували властивості, здатні порушити згаслі сексуальні бажання.

У сучасній кулінарії використовують солодкий і гіркий види мигдалю. Солодкий мигдаль вирощують в Іспанії, Каліфорнії, Йорданії, саме горіхи з цих країн користуються великим попитом на європейському ринку. Солодкий мигдаль вживають у їжу в свіжому, солоному і обжаренном вигляді. Солоний і обсмажений солодкий мигдаль в більшості країн світу вважається кращою закускою до коктейлів, пива. Дуже важливе місце відводиться мигдалю в кондитерському виробництві, з нього виготовляють марципан – солодку тістоподібної масу, що легко фарбується, з якої формують різноманітні фігури і прикраси для кондитерських виробів; а також нугу. Гіркий мигдаль в необробленому (необсмаженого) вигляді не можна використовувати в кулінарних цілях, оскільки він містить деяку кількість синильної кислоти. Але й готовий до вживання гіркий мигдаль слід використовувати в дуже малих кількостях. Велика частина гіркого мигдалю йде на виготовлення мигдалевого масла, досить дорогого кулінарного продукту. А тепер про калорійність мигдалю.

Яка калорійність мигдалю

Калорії, ккал: 645
Білки, г: 18.6
Жири, г: 57.7
Вуглеводи, г: 16.2

Комментарии закрыты.