17 Январь 2017 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Молоко: калорійність, корисні властивості

Молоко – не просто цінний продукт харчування, молоко це справжнє «диво дивне», подароване самою природою. Чудовим еліксиром життя, молодості, краси вважається молоко у всіх народів. В Індії корова, що дає молоко є священною і знаходиться під охороною держави. Магазини пропонують покупцеві дуже широкий вибір молока від різних виробників, в різній упаковці.

У натурального молока термін зберігання не більше 5 днів, якщо таке молоко було піддано тепловій обробці при невисокій температурі і максимально зберегло всі корисні властивості. Воно рекомендовано до щоденного споживання, хоча і ціна його вище. Пастеризоване молоко зберігається до декількох місяців, воно піддається нагріванню до 100°С, при якому частина корисних речовин руйнується, тому його слід вживати не щодня, а брати, наприклад, в дорогу.

Калорійність молока

Калорійність молока становить 64 ккал на 100 грам продукту.

Склад і корисні властивості молока

Вміст корисних речовин в молоці величезний: їх більше двох сотень. Унікальне поєднання білків (їх в молоці кілька видів), жирів, вуглеводів, корисних амінокислот, лактози, вітамінів (D, A, PP, C, групи В), мінералів (кальцій, фосфор, калій), ферментів, гормонів, імунних тіл наділило молоко абсолютно особливими властивостями. Воно має антимікробну, бактерицидну, противірусну дію, є відмінним антиоксидантом.

Застосування молока в кулінарії

Молоко можна вживати як самостійний напій, додавати в чай, каву, варити молочні каші та супи, робити суфле і пудинги, солодкі соуси, додавати в випічку.

Комментарии закрыты.