30 Ноябрь 2014 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Халва: калорійність, корисні властивості

З дитинства нам відомі такі солодощі, як рахат-лукум, халва, козинаки та інші. Вони запам’яталися нам приємним смаком і ароматом. Деякі з таких солодощів можуть бути ще й корисними для організму, до їх числа належить соняшникова халва.

Халва – це такий продукт, який володіє унікальною харчовою цінністю. Багато в чому користь та калорійність халви залежить від її складу. Справжню халву можна приготувати тільки з натуральних компонентів. Якщо ж у неї додавати барвники, то такі ласощі можуть надати і негативний вплив на людський організм. До складу справжньої халви входять такі компоненти, як: насіння соняшнику, цукор, патока і піноутворювач.

Соняшникова халва найбільш популярна у любителів солодкого. До того ж, з усіх різновидів халви, така халва найбільш корисна. Її користь пояснюється тим, що така халва багата вітамінами B1 і F. Вітамін B1 – це відмінний засіб для нормалізації роботи серця і нервової системи в цілому. Також цей вітамін сприяє стабілізації кислотності в людському організмі. Вітамін F корисний для тих, хто страждає від надлишку холестерину. Також цей вітамін благотворно впливає на стан шкіри і волосся.

Насіння соняшнику в народі отримали назву «природні консерви» завдяки тому, що вони здатні тривалий період часу зберігати свої корисні якості. Деякі учені вважають, що надмірне вживання халви може надавати і згубний вплив, так як в організмі може накопичитися велика кількість кадмію. Давайте дізнаємось про калорійність халви.

Калорійнсть халви та її харчова цінність

Калорії, ккал: 523
Білки, г: 11.6
Жири, г: 29.7
Вуглеводи, г: 54.0

Комментарии закрыты.