24 Декабрь 2016 - Калорійність продуктів    Комментарии отключены

Зелена цибуля: калорійність, користь

Зелена цибуля – перо, що представляє собою листя ріпчастої цибулі. Слава про цілющі властивості цього овоча поширилася по всьому світу.

Зелену цибулю можна вирощувати цілий рік. Зберігати її потрібно при температурі 0°С, тоді вона залишається свіжою протягом десяти днів. Зелену цибулю необхідно вводити в страви по можливості цілий рік, а взимку її можна вирощувати в парниках або в дерев’яних ящиках на вікнах опалювального приміщення.

Калорійність цибулі зеленої

Калорійність цибулі зеленої становить 19 ккал на 100 грамів продукту.

Склад цибулі зеленої

У зеленій цибулі міститься багато вітаміну С (до 60 мг в 100 г цибулі), А, РР, В1. Крім того, в ній міститься білок, ефірні масла і каротин. У ній містяться мікроелементи, такі як: залізо, кальцій, магній, цинк, фтор, сірка, що надає цибулі специфічний різкий запах, і хлорофіл.

Користь і шкода цибулі зеленої

Зелена цибуля, мабуть, один з найкорисніших існуючих овочів. Зелена цибуля сприяє профілактиці простудних захворювань, є чудовим протицинготним засобом, збуджує апетит і посилює виділення травних соків, покращуючи процес травлення (калоризатор). Необхідно так само не забувати про зелену цибулю ранньою весною, на початку періоду авітамінозу.

Високий вміст цинку в зеленій цибулі покращує стан волосся і нігтів, імунітету, жіночої репродуктивної системи. У чоловіків цинк впливає на активність сперматозоїдів і вироблення чоловічого статевого гормону тестостерону.

Велика кількість в зеленій цибулі фосфору і кальцію корисна для хорошого стану зубів.

Хлорофіл, який міститься в зеленій цибулі, і якого немає в цибулі ріпчастій, необхідний для кровотворення. Так що зелена цибуля просто необхідна тим, хто страждає від недокрів’я.

Найцінніше в зеленій цибулі – це м’ясиста біла ніжка, потім пір’я на відстані до 10 сантиметрів від цієї білої частини. Решта ж, верхня частина зеленої цибулі, цінності не представляє. Навпаки, вона може викликати головний біль, сонливість і дратівливість, бродіння в шлунку. А ці явища нам зовсім небажані, так що зайве краще відрізати.

Однак, верхні частини зеленої цибулі можна вжити в косметичних цілях. Наприклад, проти випадіння волосся на волосся накладають кашку зі свіжих стрілок на одну годину, утеплюючи при цьому голову рушником, після чого волосся добре вимивають.

Але, не дивлячись на те, що зелена цибуля настільки корисна, вживання її у великих кількостях викликає подразнення органів травлення і підвищує кислотність шлункового соку. Вона також може спровокувати підвищення артеріального тиску, негативно вплинути на роботу серцево-судинної системи і викликати напад бронхіальної астми.

Комментарии закрыты.