11 Июль 2017 - Новини    Комментарии отключены

Булімія змінює мозок, показало дослідження

Співробітники Університету Джорджа Мейсона виявили: представниці прекрасної статі, які страждають на булімію, в стані стресу реагують на їжу не так, як жінки без булімії. Зокрема, у жінок з булімією зменшувався приплив крові до області мозку, пов’язаної з рефлексією, а в учасниць без булімії – збільшувався, повідомляє The Daily Mail.

Вчені провели два експерименти. У першому взяли участь 10 жінок з булімією і 10 жінок без булімії. Учасниці прийшли в лабораторію і поїли. Потім жінкам в процесі МРТ показували нейтральні зображення, наприклад, листя або меблів, і зображення жирних і солодких продуктів.

Потім учасницям запропонували вирішити нерозв’язну задачку, щоб підвищити у них рівень стресу. Після жінки знову розглядали зображення жирних і солодких продуктів під час МРТ. В кінці учасниці оцінювали свій рівень стресу і тягу до їжі. У всіх жінок з-за математичної задачі рівень стресу підвищився. Зображення продуктів знижували стрес. Крім того, у всіх при вигляді зображень продуктів підвищувалася тяга до їжі.

Однак в мозку учасниць дослідники помітили відмінності. У жінок з булімією при вигляді зображень продуктів зменшувався кровотік в предклинье – області мозку, пов’язаної з рефлексією, а у жінок без булімії він збільшувався. Фахівці повторили експеримент, запросивши 17 жінок, що страждали булімією. Вчені отримали аналогічні результати. Так, судячи з усього, жінкам з булімією їжа допомагає уникнути негативних думок про себе. Крім того, їжа для них – це спосіб відволіктися в стані стресу.

Комментарии закрыты.