18 Декабрь 2018 - Новини    Комментарии отключены

Часте вживання м’яса шкодить здоров’ю

Зокрема, воно робить негативний вплив на серцево-судинну систему.

Як встановила група вчених з Науково-дослідного інституту Лернера, регулярне вживання червоного м’яса і печінки підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Це відбувається через утворення ТМАО – побічний продукт кишкових бактерій, який виділяється в процесі травлення. Саме через нього можуть відбуватися інсульти і серцеві напади.

ТМАО утворюється при перетравленні холіну, лецитину і карнітину, які у великій кількості містяться в червоному м’ясі, а також печінки.

Участь в дослідженні взяли 113 добровольців, які протягом місяця харчувалися по особливому меню. Одна група вживала червоне м’ясо, інша – біле, а третя дотримувалися вегетаріанського харчування.

В результаті вдалося встановити, що рівень ТМАО в крові учасників першої групи значно підвищено.

Також вчені відзначають, що регулярне вживання червоного м’яса веде до ризику розвитку ускладнень серцевих захворювань і атеросклерозу.

Комментарии закрыты.