5 Апрель 2018 - Новини    Комментарии отключены

Червоне м’ясо в раціоні сприяє ожирінню печінки

Дослідження вчених з Ізраїлю виявило новий побічний ефект вживання м’яса.

Ми раніше повідомляли про такі шкідливі наслідки вживання червоного м’яса як рак, цукровий діабет і різні серцево-судинні захворювання. Останнє дослідження ізраїльських учених показує, що цей продукт також викликає ожиріння печінки – повідомляє Journal of Hepatology.

Вчені з університету Хайфи виявили взаємозв’язок між вживанням великої кількості червоного м’яса і його продуктів з розвитком стеатозу (ожиріння) печінки, причому ця кореляція незалежна від дії таких відомих факторів як велика кількість в раціоні ненасичених жирних кислот, холестерину або індекс маси тіла. Особливо ризик захворіти на ожиріння печінки зростає при вживанні смаженого м’яса і гриля.

На підставі отриманих результатів фахівці рекомендують обмежувати споживання червоного м’яса і його продуктів. Більш здоровим є м’ясо птиці, риба. М’ясо необхідно готувати методом варіння або запікання, уникаючи його контакту з вогнем і розпеченим металом.

Комментарии закрыты.