2 Июль 2019 - Новини    Комментарии отключены

Дієтолог: підгорілий шашлик може викликати рак

Дієтолог Людмила Денисенко розповіла про небезпеку, яка таїться в підгорілому шашлику.


«Якщо шматки м’яса підгорять на багатті, то збільшується кількість канцерогенів в них. Все це може стати причиною розвитку раку травної системи», – повідомила фахівець.

Незважаючи на це, повідомила Людмила Денисенко, ризик розвитку онкологічних захворювань зростає тільки в тому випадку, якщо людина щодня вживає обгорілий шашлик. Для того, щоб ризик раку був мінімальним, необхідно просто зрізати обгорілі шматки м’яса, додала лікар.

Щоб запобігти потраплянню канцерогенів в м’ясо його потрібно ретельно маринувати. Найкраще, за словами дієтолога, купувати нежирне м’ясо, або зрізати жир в процесі приготування.

Крім того, важливо очищати кошти, на яких готується м’ясо (шампури, решітка).

Комментарии закрыты.