4 Июль 2017 - Новини    Комментарии отключены

Дієтологи розповіли, як правильно ходити з дітьми в ресторани

Як зазначає Zee News, не можна йти з дому без їжі, якої дитина зможе перекусити. Їжа повинна бути корисною (фруктові, овочеві часточки, натуральний йогурт). Навіть в ресторанах швидкого харчування можна знайти ці продукти. Вікторія Штейн-Фельтман, дієтолог, підкреслює: розмір порцій повинен бути строго поєднана з віком дитини. У ресторанах як правило страви з дитячого меню відрізняються невеликим розміром. Стандартні порції дуже великі для дітей. Також необхідно додавати фрукти і овочі. Вони, наприклад, можуть зробити картопля фрі не такою шкідливою.

Ще можна розділити їжу з дитиною, скоротивши порцію і запропонувавши їй спробувати більш корисні страви. Втім, шкідливі начебто десерти, теж можна розділити. Дієтологи рекомендують передбачати бажання дитини, і, використовуючи переконання (у формі спокійної розмови), підштовхувати її до вибору більш здорових продуктів. Так як проста заборона ні до чого доброго не приведе. З підлітками те ж саме. Правда, вони ще й роблять самостійний вибір більш активно. Тому їм просто слід розповісти про різні можливості – крім бургерів, є і смачні салати. Варто бути готовим і до прохань дитини. Якщо дитина опиняється в закладі, де подають десерти і вони виставлені на вітрині, цілком логічно, що вона попросить торт. Тому слід уважно вибирати закладу для відвідування з дитиною.

Комментарии закрыты.