11 Январь 2019 - Новини    Комментарии отключены

Фахівці розповіли про шкідливі властивості манної каші

Лікар-дієтолог Ольга Цимбалова, розповіла про шкідливі властивості манної каші, яка раніше була популярним видом прикорму для маленьких дітей.

За даними фахівця Ольги Цимбалова, в оболонці манної крупи міститься гліадин, що сприяє відмирання ворсинок в кишечнику. Вони необхідні для процесу травлення, так як відповідають за всмоктування корисних речовин. Також в її складі є фітин, що перешкоджає всмоктуванню кальцію, заліза і великої кількості вуглеводів.

Лікар-дієтолог зазначає, що першим прикормом для дітей у віці від чотирьох місяців повинні бути каші, що не містять глютен і молоко.

Примітно, що і по досягненню дитиною річного віку в його раціоні не повинно бути такого продукту, хіба що не більше одного разу на тиждень.

Комментарии закрыты.