7 Март 2017 - Новини    Комментарии отключены

Середземноморська дієта захищає від агресивного раку грудей

Співробітники Університету Маастрихта проаналізували дані 62000 жінок старше 20 років. Вчені виявили, що Середземноморська дієта знижувала ризик розвитку ER-негативного раку молочної залози в постменопаузі на 40%. Ця форма раку грудей частіше призводить до летального результату в порівнянні з іншими, пише The Daily Mail.

Середземноморська дієта передбачає вживання великої кількості овочів, фруктів, горіхів, бобів, злаків, помірне споживання риби, оливкового масла і обмежене споживання хліба, червоного м’яса і солодкого. Фахівці виключили з дослідження алкоголь, який є одним з компонентів дієти, так як він підвищує ризик розвитку раку грудей.

Дослідники виявили, що Середземноморська дієта захищала учасниць від ER-негативного раку молочної залози в постменопаузі. Правда, на ймовірність розвитку ER-позитивного раку грудей дієта майже не впливала.

Комментарии закрыты.