4 Июль 2017 - Новини    Комментарии отключены

Середземноморська дієта знижує ризик раку кишечника

Вчені з Ізраїлю виявили, що Середземноморська дієта здатна знизити ймовірність розвитку колоректального раку на 86%. Нагадаємо: Середземноморська дієта передбачає вживання великої кількості овочів, фруктів, горіхів, бобів, злаків, оливкового масла, помірне споживання риби, вина, молочних продуктів і обмежене споживання м’яса.

У дослідженні взяли участь 808 осіб віком від 40 до 70 років, що перевірялися на рак кишечника. Добровольці дотримувалися Середземноморської дієти. Дослідники визначили три основні умови, дотримуючись яких, можна було захиститися від колоректального раку, розповідає Zee News.

Зокрема, ризик раку знижувався найсильніше (на 86%) завдяки вживанню великої кількості фруктів, риби і обмеження споживання солодких напоїв. У учасників, що дотримували будь-якої з трьох умов, ймовірність наявності прогресуючих передракових станів кишечника виявилася приблизно на 30% менше в порівнянні з тими, хто взагалі не дотримувався Середземноморської дієти.

Комментарии закрыты.