4 Январь 2017 - Новини    Комментарии отключены

Солона їжа викликає миттєве розширення судин

Вживання солоної їжі викликає миттєве розширення судин. Ефект триває близько двох годин, а в окремих випадках провокує накопичення холестерину в організмі і розвиток серцево-судинних захворювань. До таких висновків прийшли вчені з Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень Австралії (CSIRO).

Як розповіла одна з авторів наукової роботи Касі Дікінсон, щоб побачити негативний вплив, досить вжити в їжу 3,8 грамів солі.

«Щоденна доза солі у більшості людей становить від 8 до 12 грамів, що призводить до високого кров’яного тиску, інсультів і серцевих нападів», – підкреслила дієтолог.

При цьому фахівець додала, що утримуватися від солоних продуктів вкрай необхідно людям, що страждають хворобами нирок, ожирінням, гіпертонією.

Комментарии закрыты.