11 Май 2017 - Новини    Комментарии отключены

Текіла дозволяє знизити ризик хвороб кісток, показав аналіз

Не всі алкогольні напої шкідливі. І мова йде не про вино, багате антиоксидантами. Згідно з останніми дослідженням Центру передових досліджень в Мехіко, помірне споживання текіли здатне підвищити поглинання кістками кальцію, магнію. Виходить, це ефективний засіб зміцнення кісток.

Секрет текіли в її інгредієнті – блакитний агаві. У цій рослині вчені знайшли речовини, що сприяють «засвоєнню» кальцію і магнію кістковою тканиною. Коментує доктор Мерседес Лопес: «Наявні в агаві фруктани (полімери молекул фруктози) при взаємодії зі здоровою кишкової мікрофлорою сприяють формуванню нових клітин кісткової тканини навіть при остеопорозі».

На доказ наводяться результати експериментів з мишами. З’ясувалося: тварини починали виробляти на 50% більше остеокальцину (показовий маркер, що говорить про формування нової кісткової тканини), якщо в їх раціон додавали фруктани блакитної агави. На основі відкриття вчені збираються розробити ліки проти остеопорозу.

Комментарии закрыты.