22 Декабрь 2016 - Новини    Комментарии отключены

Варена кукурудза: калорійність, користь та шкода

Корисні властивості кукурудзи полягають у великій кількості необхідних для людини речовин, що містяться в ній: там і фосфор, магній, калій, цинк, залізо, і вітаміни групи В, і вітамін Е, а також ж багато клітковини і білка. Особливо багато в кукурудзі магнію, який потрібен організму для боротьби з хворобами в похилому віці.

Яка калорійність вареної кукурудзи?

На 100 г продукту приходиться:
Калорийність, ккал – 119
Білки, г – 3,9
Жири, г – 1,3
Вуглеводи, г – 22,7
Глікемічнкий індекс – 70

Вітаміни групи В, які містяться в кукурудзі, мають антистресову властивість і позитивно впливають на роботу нервової системи, серця, м’язів і на вироблення організмом червоних клітин крові. А особливо багато в кукурудзі вітаміну В1: всього 150 г кукурудзи забезпечують 25% денної норми цього вітаміну. Вітамін Е є головним антиоксидантом. Відомо, що вітамін Е запобігає склерозу. Вчені стверджують, що кукурудза, включена в щоденне меню, захищає від раку і зменшує ризик захворювань серця. До того ж кукурудза не калорійна, але дуже живильна – вона відмінно забезпечує організм енергією.

Комментарии закрыты.