9 Октябрь 2017 - Новини    Комментарии отключены

Вчені з Гельсінкі назвали продукти, які покращують пам’ять

Фінські вчені вважають, що на ослаблення пам’яті людини впливає неправильне харчування.

Так, захистити себе від недоумства можна дуже легко. Досить включити в свій щоденний раціон продукти, багаті вітаміном В, а також повністю перестати палити і вживати спиртні напої.

Як стверджує Сату Ювякорпі з університету Гельсінкі, споживані людиною продукти безпосередньо впливають на мікрофлору кишечника, а через нейромедіатори – на почуття і загальне самопочуття.

Крім того, незбалансоване харчування з великою кількістю жирів і вуглеводів робить клітинні мембрани дуже жорсткими, що погіршує швидкість передачі сигналів через клітини. Саме через це здатність головного мозку обробляти інформацію слабшає, і втрачається пам’ять.

Щоб уникнути таких негативних наслідків, фахівці рекомендують харчуватися правильно. Включити в свій раціон нерафіновані крупи, фрукти, овочі, птицю, рибу і вироби з твердих сортів пшениці.

Також позитивний вплив на роботу мозку надають какао, чай і кава.

Комментарии закрыты.