18 Декабрь 2018 - Новини    Комментарии отключены

Вживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку хвороб серця

Фахівці з Науково-дослідного інституту Лернера при клініці Клівленда встановили, що вживання червоного м’яса і печінки призводить до розвитку серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє журнал European Heart Journal.

За інформацією експертів, побічний продукт кишкових бактерій ТМАО (тріметіламін N-оксид), який утворюється в процесі травлення, підвищує ризик інсультів і серцевих нападів. ТМАО утворюється, коли організм перетравлює такі речовини, як холін, лецитин і карнітин. Дані компоненти можна зустріти в червоному м’ясі і печінці.

Так, американські фахівці провели експеримент за участю понад 100 добровольців, яких поділили на три групи. Перші протягом одного місяця вживали біле м’ясо, другі – червоне, а треті дотримувалися вегетаріанського харчування. З’ясувалося, що у добровольців з другої групи значно збільшився рівень ТМАО в крові. Тому експерти радять обмежити споживання червоного м’яса.

Комментарии закрыты.