17 Ноябрь 2016 - Новини    Комментарии отключены

Здорова їжа – запорука збереження зору в літньому віці

Якщо в раціоні багато жирних продуктів, то людина перебуває в групі ризику розвитку хвороби очей. І справа в зміні мікрофлори кишечника, зазначає Zee News. Така зміна призводить до появи вікової макулярної дегенерації, яка пов’язана зі сліпотою. Дослідження показали: бактеріальний склад кишечника важливий з точки зору розвитку вологої макулярної дистрофії, останньої стадії захворювання.

Дослідженням цієї теми займався Університет Монреаля. Вікова макулярна дистрофія характеризується підвищеною імунною відповіддю, відкладеннями жиру в задній частині ока (друз) при ранній стадії розвитку захворювання. Також руйнуються нервові клітини, починають рости нові кровоносні судини (властиво пізньої формі недуги).

Хоча на вологу макулярную дистрофію припадає приблизно 10% випадків вікової макулодистрофії, саме ця форма найчастіше провокує втрату зору. Існуючі на ринку лікарських препаратів стають з часом менш ефективними. Тому медики вважають важливим пошук будь-яких засобів, що запобігають розвитку недуги. А, згідно з останніми дослідженнями, контроль мікрофлори кишечника, виняток жирних продуктів, що викликають запалення в тілі, є дієвим методом.

Комментарии закрыты.